Nordenfjords Håndbryg
Få de skøre historiere bag de dejlige Nordenfjords Håndbryg

Håndbrygger Serien


Håndbryg #1
23-10-2015

NAVN: Michael Fischer- Ålbæk Håndbryggeri

Hvordan kom du i gang? Kom i gang med at brygge, da en kollega serverede håndbrygget øl til mig, og den smagte jo faktisk rigtig godt. Jeg ville så selv prøve denne hobby. Hvor længe har du brygget? Jeg har nu brygget siden september 2009. Hvor den første øl var en juleøl med masser af kanel og sandeltræ. ”Kanelius” blev den døbt. Denne julebryg er løbende blevet forsøgt uden jeg blev helt tilfreds, så derfor gik jeg andre veje i smagsoplevelserne. Er så gennem flere forsøg og nye opskrifter kommet frem til en juleøl efter min og bekendtes store tilfredshed, nemlig ÅLBÆX-MAS. Hvad brygger du på? Jeg brygger på gruekedel og store gryder. Hvor tit brygger du? Jeg har brygget ca. 50 bryg gennem de her sidste ca. 6 år. Med ca 20-25 forskellige opskrifter. Hvad er den sjoveste bryg oplevelse? Min sjoveste oplevelse var nok da jeg blev spurgt om jeg ville komme med noget godt håndbrygget øl til Øl-entusiasternes arrangement på palmestranden i Fr. Havn. Her leverede jeg øl på fad, min ”PALM-SPRING” og fik en pokal for publikums første valg. Øllets Navn? ÅLBÆX-MAS, navnet fremkommer jo næsten logisk, at det er en juleøl og den er opfundet og brygget i Ålbæk, så denne kombination i bogstav og ordleg. Hvilken øl type er det? 3B traditionel bock. Tanker bag denne øl? At brygge en julebryg til både mænd og kvinder, få fremelsket julestemning, hygge med tankerne på mine egne minder om jul, derfor har jeg valgt krydderier med omtanke, uden at provokere smagsløgene for meget, men gøre det lidt frækt og delikat.