Nordenfjords Håndbryg
Få de skøre historiere bag de dejlige Nordenfjords Håndbryg

Historien bag vores Stout


Stout fra Nordenfjords Håndbryg
En Stout fra Nordenfjords Håndbryg bør nydes med respekt for alle tiders brygmestre.

Gryden eksploderede
Ideen med at tilsætte kakaonibs til den stolte Stout fik vi fra vores lokale økologiske købmand. Egentlig var vi taget derhen for at købe en plade chokolade til Michaels svigermor, fordi vi var kommet til at ødelægge hendes gryde under én af de mange testproduktioner i garagen, mens vi arbejdede os frem til lige netop den perfekte balance mellem det bitre, det blide og det søde, der kendetegner en Stout fra Nordenfjords Håndbryg.

Skyld med skyld på I øvrigt nåede vi aldrig hjem til Michaels svigermor med chokoladen, fordi Renes Mazda kørte tør for benzin et sted mellem Mosbjerg og Hørmested. Michaels telefon var løbet tør for strøm, Thomas’ havde ikke dækning – og Rene havde glemt sin. Så vi måtte gå hele vejen hjem, og undervejs blev Michael sulten og spiste chokoladen. Det var dér – midt i alle vores kvaler – han opdagede den skønne smag af kaffe og chokolade mikset med små knasende kakonibs fra den økologiske købmand.

I øvrigt har vi ikke glemt dig, Michaels svigermor, vi er bare endnu ikke blevet helt enige om, hvis skyld det var, at vi ikke nåede frem med chokoladen.

Stout med kakaonibs og kaffe Stout. Kraftigt bygget og brygget. Stolt. Modig. Sejrende. Det påstår i hvert fald encyklopædien. Hælder man en Stout fra Nordenfjords Håndbryg op, opdager man omgående, hvordan den – som et insisterende vandfald – handlekraftigt erobrer glasset, bemægtiger sig siderne og indtager det mørke og maskuline hav med velsmag for til sidst at falde blidt til ro toppet med et tykt lag mild og fed skum. Klar til at blive drukket.

Stout er venlig i næsen. Som duften af god kaffe – bitter og sød på en og samme gang. Et miks, hvor antydningen af kaffe med et venligt men kontrolleret strejf af kakaonibs, skaber kant og personlighed til såvel indhold som til den person, der nyder den.


Teknik for nørderne


Malt: Vienna, Cara Ruby, Melano Light, Special B, Black, Flaked Oats
Humle: Simcoe, Fuggle, Perle
Andet: Cacaonibs, Colombisk kaffe
Gær: Engelsk alegær
IBU: 21
Vol.: 8,2%